Izvrstna vijolična magdalena (nd, rs)

Fotografija 1Imena žensk so odlična za različne barve in zato redko najdemo vrsto, ki nima vsaj ene sorte s podobnim imenom..

V zaprtih prostorih vijolice to zelo pogosta praksa, včasih celo nekaj sorte, ki jih gojijo različni pridelovalci, lahko rečemo enako.

Fotografija 1

Sorto ND-Magdalena je vzredila rejka N. Danilova-Suvorova.

Zaobljeni listi, imajo ob robu majhne zobe in osnovo v obliki srca. Potaknjenci so kratki, močni, sočni in zato precej krhki. Barva rjuh je enotna, trdna, temno zelena z rdečo spodnjo stranjo in prozornim odtisom žil.

Cvetovi so veliki, dvojni in pol dvojni z valovitim robom cvetnih listov. Fantazijska barva, glavni ton je malina, svetla senca. Bližje robu so vijoličaste pike razpršene vzdolž cvetnega lista, kot brizgi, katerih količina se poveča, ko se premaknete na rob, kjer tvorijo trdno, precej široko obrobo.

Fiksno šport NK-Magdalena nima, včasih pa obstajajo športi. Oblika rože in barva se lahko nekoliko spremenita.

Pomembno! Mogoče ni prahu ali obrobe ali obratno, lahko je popolnoma prekrit s temno barvo, brez svetlega dela.

Značilnosti cvetenja, rasti in razmnoževanja

Fotografija 1Sorta dobro raste in se razvija, v 10-12 mesecih lahko dobite vtičnico za odrasle. Prvi cvetijo se pojavi v mladosti, približno 9-10 mesecev, včasih 8.

Bloom obilno, in peclji:

• Močna;
  • In kratek;
  • Precej debela.

Vsak ima v povprečju od 2 do 5 brstov. Rože so velike in Zaprem skoraj celotno prodajno mesto, zato mu lahko rečemo prikimavanje. Popki se dobro zadržijo, v povprečju do enega tedna.

Glede na temperaturni režim se lahko barva cvetenja razlikuje. Ko med polaganjem popkov, sobna temperatura naraste:

• Barva je zatemnjena;
  • Število temnih madeži povečuje;
  • Včasih lahko cvetovi popolnoma potemnijo, v sredini pa ostane le svetla pega..

Fotografija 1Znižanje temperature obratno:

• Poveča odstotek svetlobe;
  • In temna meja prahu lahko popolnoma izgine;
  • Ali pa so na robu le redke pike.

Glede na barvo listov in cvetov je ta sorta reproducira po kateri koli razpoložljivi metodi.

Najpogosteje uporabljajo listnate potaknjence in pastorke, uporabljajo se cvetni stebli:

• Če za prva dva predmeta ni zadovoljivega gradiva;
  • Ali pa ohraniti nenavadno cvetenje pri dojenčku.

Semena ponavadi razviti nove sorte, in za normalno razmnoževanje ni zelo učinkovit.

Ocene

Igor. »Že dolgo si želim to sorto, zdaj pa se je primer pojavil in kupil sem cvetoč grm. Dolgo časa me je razveseljeval s cvetjem.

Čez nekaj časa sem ga prenesel na namakanje stenja in grm me je še bolj razveselil. Listi so postali močnejši, nekoliko povečani, potaknjenci pa debelejši. Razveselil me je tudi prvi razcvet na prehodu. Cvetovi so postali večji, njihovo število pa prijetno presenetljivo. "

Fotografija 1

Violet ND-Magdalena ima nenavadno barvo cvetov.

Natalia. »Po nakupu otroka sem komaj čakala, da zacveti. Vsak dan sem natančno pogledal vtičnico in ko sem zagledal prvi pedun, sem bil noro vesel. Rože niso odpovedale, njihova velikost in barva so bile dolgo všečne očem.

Sorta ni muhasta v oskrbi, vsaj z njo nisem imel težav. In pri razmnoževanju je preprosto, iz vsakega lista se je izkazalo 2-3 otroke. "

Vijolična RS-Magdalena

Sorta spada v rod hibridnih vijolic iz družine Gesneriev, tako kot vse sodobne sorte sobnih vijolic. Vzrejena sorta vzreditelj S. Repkina.

Vtičnica standardne velikosti, zelo urejena, a mlada ima rahlo podolgovate peclje. Listi:

• Srednje zelena;
  • Standardna velikost;
  • Na robu zaobljena z majhnimi zobmi.

Fotografija 1

Violet RS-Magdalena ima bujne cvetove.

Cvetovi so veliki, zelo dvojni, kot kroglice z valovitim robom cvetnih listov. Barva roza, zelo občutljivo in bogato hkrati. Peclji so močni in debeli, se raztezajo naravnost navzgor in tvorijo čudovit šopek.

Ni zabeleženih športov, morda pa jih samo ni uradno registriran.

Značilnosti cvetenja, rasti in razmnoževanja

Trgovina raste zelo hitro in zelo dobro se razvija z naravno osvetlitvijo, raste počasneje pod svetilkami. Rozeta dozori v starosti 11-13 mesecev, cveti pa prej. In cveti Fotografija 1prvič obilno in tvori veliko pecljev.

Obilno cvetoče, na močnih, debelih pecljih s po 3-5 popki. Velikost cvetov je zelo velika, in njihovo število v celoti pokriva središče prodajalne in včasih celoto, tako da tvori veliko kapico.

Barva cvetov se s spremembami temperature skoraj ne spremeni in poleti ne zbledi.

Pozor! Brsti cvetijo zelo dolgo, do 10 dni, veliko število postopno odpirajočih se cvetov pa zagotavlja dolgotrajno cvetenje.

Ocene

Anastazija. »Kupil sem vijolično RS-Magdaleno, bila je starter in kmalu odraščala. Prvo cvetenje je bilo zelo veselo, celo nekoliko šokirano, bilo je tako obilno.

Ogromne rože, kot so kroglice, včasih je težko verjeti, da so resnične, na vrhu pa iz njih nastane velik šopek, ki je včasih tudi podoben veliki kosmati krogli. "

Fotografija 1

Violet RS-Magdalena ima številne pozitivne ocene cvetličarjev.

Upam. »Prijateljica, ki je pomnožila njeno lepoto, mi je dala dojenček. Zelo dobro raste in se oblikuje na mojem zahodnem oknu.

Čez nekaj časa je zbolela z mano, na žalost sem potem izgubila veliko otrok. Po okrevanju je rasla počasneje, a čakanje se je splačalo. Neprimerljivi cvetovi tvorijo neverjeten šopek. "

Nega rastlin doma

Pogoji pridržanja

Obe sorti spadajo v standardne vijolice, srednje velike, zato so pogoji pridržanja skoraj enaki. Majhne razlike je treba opazovati le za pridobitev razstavnih ali idealnih grmovnic..

Fotografija 1Glavne točke pri izbiri kraja za gojenje vijolic so:

• Razsvetljava;
  • Temperatura;
  • Vlažnost.

Vsaka točka je pomembna po svoje in samo vse skupaj so pomembne zagotoviti pravilen razvoj in cvetenje:

1. Svetloba naj bo svetla, vendar brez neposredne sončne svetlobe. Sorte se dobro počutijo tudi pod umetno razsvetljavo. Trajanje dnevnih ur pri naravni svetlobi je odvisno od letnega časa, vendar je priporočljivo vzdrževati 12-13 ur skozi vse leto, to je mogoče s pomočjo dodatne osvetlitve ali popolnega prehoda na svetilke;
  2. Temperaturni režim priporočljivo je tudi, da ostane stabilno skozi vse leto. Indikator temperature naj bo v povprečju 22-24 ° C. Če se temperatura spreminja sezonsko, se giblje od 16-18 ° do 24-26 °, pozimi in poleti;
  3. Vlažnost zraka - ta indikator niha v skladu s temperaturo. Višje kot se kazalnik na termometru dvigne, večja mora biti% vlage v prostoru.

Izbira pravega mesta, ena glavnih točk doseči čudovitega predstavnika Saintpaulia.

Zalivanje in hranjenje

Voda in minerali so osnova za rast in razvoj rože. Te sorte se dobro odzivajo na obe klasični metodi glazura, in na stenj.

Fotografija 1

Vijolice lahko zalivamo kot običajno.

Da bi dobili dobro razvito in cvetočo rozeto, je pomembno upoštevati urnik zalivanja in gnojenja:

1. Classic (na paleti in pod rjuhami) - postopek se izvede po potrebi, približno enkrat na teden (poleti, pozneje redkeje). Gnojila se uporabljajo z namakanjem v koncentraciji, ki je polovica priporočene;
  2. Stenj (skozi stenj iz spodnje posode) - ves čas zalivajte v posodi pod cvetličnim loncem in - minerali nenehno vnašamo v vodo, vendar se odmerek zmanjša za 7-8 krat.

Presaditev, pomlajevanje, obrezovanje

Kot vsi standardi tudi te sorte je treba redno rezati, odstranjevanje starih listov in pecljev.

Pozor! Za pravilno oblikovanje rozete PC-Magdalene jo je treba dobro rezati, tako da odstranite spodnje podolgovate liste.

Fotografija 1Dober razvoj zahteva redno presaditev grm. V mladosti se grmi presadijo, ko rastejo, kar povečuje velikost cvetličnega lonca.

Zreli grmi ne potrebujejo toliko pogoste presaditev, jim zadostuje enkrat na leto ali celo dve.

Temeljni premaz izberite pripravljen za Saintpaulias ali pa ga nadoknadite glede na vrsto zalivanja.

Med načrtovanimi presaditvami rastlino obrežemo, odstranjevanje več vrstic listov in odmrlih korenin. Torej grm pomlajuje.

Razmnoževanje

Obe sorti nimata lastnosti, ki bi omejevale načine vzreja:

1. Listnati potaknjenci - list 2-3 vrstic je zakoreninjen tako, kot cvetličar raje: v tleh, vodi ali mahu;
  2. Pastorki - odložijo se v različnih starostnih obdobjih, z avtohtonimi koreninami ali koreninijo kot listi;
  3. Peclji - zakoreninjena samo v tleh, pod filmom.

Fotografija 1

Vijolice se najpogosteje razmnožujejo z listom.

Koristni video

V video posnetku o sortah vijolic Svetlane Repkine:

Oglejte si video o tem, kako skrbeti za vijolice:

Zanimiva dejstva na videoposnetku o tem, kako gojiti vijolico iz listov:

V videoposnetku izveste, kako presaditi vijolico:

Zaključek

Obe sorti sta preprosto neprimerljivi in ​​pri nakupu prodajnega mesta je pomembno razumeti, kako pravilno skrbeti zanj, in kakšen bo rezultat.

Dve Magdaleni med seboj zelo podobni, in so hkrati tako različni, da lahko zlahka dopolnijo katero koli zbirko, tako skupaj kot ločeno.

Podobni vnosi